autoverzekering

Geluk met een goede autoverzekering op een winderige dag

Gebroken bomen liggen op de weg, fietsers waaiden van hun fiets en er zijn zelfs al drie doden gevallen door het onstuimige weer. De meeste mensen durfden niet naar buiten te komen, maar de dappere dodo’s in ons land zijn waarschijnlijk erg blij met hun autoverzekering!

De dapperen onder ons en hun autoverzekering

Mensen die toch de wind wilden trotseren hebben het geweten. Heb één stap buiten gezet en je werd omver geblazen door de hevige wind van soms wel 130 kilometer per uur. De dapperen die er met de auto vandoor gingen zijn waarschijnlijk blij met hun autoverzekering, aangezien er van veel auto’s niet veel goeds is overgebleven.

Wat is de schade?

Door de wind kan er een tak – of een hele boom – op je auto zijn gevallen. De schade is enorm en nam door de dag heen alleen maar toe. Van krassen tot deuken tot stukgeslagen ruiten en auto’s die zelfs helemaal total loss zijn verklaard. Veel mensen zijn afhankelijk van hun auto, wat het des te zuurder maakt als er iets mee gebeurt. Zeker als het overmacht is – je kunt niets aan de hevige wind veranderen.

Autoverzekering verplicht

In Nederland is iedereen met een auto verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid, en het vergoedt alle schade die je met je auto aan anderen toebrengt. In feite ben je hiermee dus niet eens voor jezelf verzekerd, maar voornamelijk voor anderen. De autoverzekering kun je ook uitbreiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking.

Autoverzekering met beperkt / volledig casco

Als je een autoverzekering hebt die beperkt casco gedekt is, vergoedt deze verschillende soorten schade (buiten de WA). Het is voornamelijk bedoeld voor auto’s tussen de zes en tien jaar oud. Ruitbreuk, brand, hagel, diefstal, botsing met dieren en… storm! Een autoverzekering met volledige casco-dekking wordt meer afgesloten door mensen met auto’s jonger dan vijf jaar oud. Je bent niet alleen gedekt voor schade die jij toebrengt aan anderen (WA), overmacht (beperkt casco), maar ook schade aangericht door jezelf (volledig casco).

Trotseer samen de storm!

Je kunt natuurlijk ook een volledig casco autoverzekering afsluiten als je auto ouder is dan vijf jaar. Het is de meest uitgebreide autoverzekering onder alle autoverzekeringen, en wordt ook wel allriskverzekering genoemd. Zo weet je zeker dat jij en je ijzeren maatje nog even voort kunnen en zelfs samen de storm kunnen trotseren!