Brommer verzekeren

Je brommer verzekeren is heel belangrijk!

Wanneer je je brommerrijbewijs hebt gehaald, is de volgende stap dat je een brommer gaat aanschaffen. Want waarvoor heb je anders je rijbewijs gehaald? Maar bij het aanschaffen van een brommer hoort ook dat je je brommer verzekeren gaat. Dat is heel belangrijk. Jij bent, omdat je op de brommer zit een deelnemer aan redelijk snel verkeer en dat gaat meestal goed, maar soms ook niet. Je brommer verzekeren is dus erg belangrijk, maar wist je ook dat het verplicht is? Je moet je brommer verzekeren, anders kun je nog een dikke boete oplopen. En dat zou jammer zijn.

Je brommer verzekeren, daar moet je goed over nadenken

En zijn veel maatschappijen waarbij je je brommer verzekeren kan. Het is altijd belangrijk om goed te kijken naar de verzekeringsvoorwaarden. Je wilt natuurlijk je brommer verzekeren voor zo min mogelijk geld, maar met zo’n groot mogelijke uitbetaling voor als er iets mis gaat. De minimale verzekering is WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Je bent dan niet verzekerd voor schade aan je brommer, maar wel voor de schade die jij toebrengt met je brommer. Deze verzekering is ideaal voor als je op een oud brommertje gaat rijden.

Je brommer verzekeren met wat extra’s

Wanneer je een gloednieuwe brommer hebt aangeschaft, wil je natuurlijk goed voor het ding zorgen. Je poetst ‘m tot ‘ie glimt. Maar ook je brommer verzekeren hoort bij hete goed zorgen voor je brommer. Je kunt, vooral bij een nieuwe brommer, het best kiezen voor een wat meer uitgebreid pakket. Zo verzeker je je brommer ook tegen diefstal, brand en aanrijdingen. Zo weet je dat, mocht het toch mis gaan, je de dagwaarde van je brommer krijgt uitbetaald. Een schrale troost natuurlijk, maar toch beter dan helemaal zelf een nieuwe brommer moeten financieren.
Brommer verzekeren

Je brommer verzekeren als je (heel) jong bent

Sowieso kan je je brommer pas verzekeren als je je brommerrijbewijs hebt gehaald. Tot die tijd is het illegaal om brommer te rijden. Maar als jij je brommer verzekeren wilt als je net 16 bent, kan het zomaar zijn dat je duurder uit bent dan wanneer je ouders de brommer op hun naam verzekeren. Dit heeft te maken met je ervaring in het verkeer. Maatschappijen gaan er van uit dat ouderen meer ervaring hebben en dus minder schade zullen rijden. Toch is het wel het verstandigst om de verzekering op je eigen naam te zetten. Dat voorkomt problemen met eventueel verhalen van schade.