beste 3d printer plaatje

De beste 3D printer om mee te beginnen

U ziet misschien door de bomen het bos niet meer in het woud van 3D printers. Er zijn zeer veel modellen en technieken om rekening mee te houden. Wat is nu de beste 3D printer om mee te beginnen, als u uw eerste stappen wilt zetten in het printen in drie dimensies? Ook voordeligere instapmodellen kosten nog altijd een redelijk bedrag, dus het loont de moeite eerst goed marktonderzoek te doen. Hieronder zullen we kijken we naar factoren zoals gebruiksgemak, mogelijkheden en kwaliteit, zodat u weloverwogen een goede keuze kunt maken.

De beste 3D printer: zelfbouw of kant-en-klaar?

Een belangrijke keuze die u moet maken bij het aanschaffen van een 3D printer is of u een kant-en-klaar model wilt, of een zelfbouw 3d printer. Bouwpakketten kunnen ongeveer even duur uitvallen als kant-en-klare instapmodellen, maar bieden potentieel wel meer mogelijkheden. Bovendien neemt u deel aan een open source community met heel veel (gratis) resources zoals gebruikersondersteuning, uitbreidingsmogelijkheden, hacks, en 3D ontwerpen die u direct kunt printen. Daar staat vaak wel een redelijk steile leercurve tegenover, voordat u alle mogelijkheden kunt benutten. Als u vooral gewoon snel aan de slag wilt kunnen, is een kant-en-klaar instapmodel misschien meer iets voor u.

De beste 3D printer: voor nu en later

U moet er rekening mee houden dat de beste 3D printer om mee te beginnen misschien na verloop van tijd niet meer voldoet. Dat kan komen omdat u andere eisen gaat stellen als u wat ervaring opdoet met het printen in 3D. U kunt bijvoorbeeld een model willen waarmee u grotere objecten kunt maken, of u heeft liever twee extruders in plaats van een, zodat u gelijktijdig twee filamenten kunt verwerken. Instapmodellen zijn vaak beperkt in mogelijkheden, maar zijn vaak door het gebruiksgemak en de lage kosten een goede manier om de wereld van 3D printen en/of 3d printer zelfbouw in te stappen.