Glucosamine

Glucosamine houdt je kraakbeen in conditie

Je wil wel, maar je kan niet meer. In je hoofd kan je nog van alles, maar je lijf werkt niet meer mee. En dat is flink waardeloos. In sommige gevallen is voorkomen beter dan genezen. Begin daarom op tijd met het slikken van voedingssupplementen als glucosamine. Je zorgt daarmee voor een betere smering van je kraakbeen. En daar heb je járen plezier van.

Lekker blijven bewegen dankzij glucosamine

Wanneer je een sportief type bent, wil je altijd kunnen blijven bewegen zonder dat dat pijn gaat doen. Dat wil je trouwens ook als je wat minder sportief bent. Want we bewegen de hele dag door. Je gewrichten zijn dag en nacht in touw om jouw lijf in beweging te zetten. Maar wat als bewegen pijn gaat doen? Minder bewegen zorgt alleen maar voor meer pijn. Het is dan verstandig om glucosamine te gaan slikken, eventueel nog ondersteund door andere voedingssupplementen. Want hoewel je lijf normaal gesproken zelf glucosamine aanmaakt, heb je in sommige gevallen gewoon een boost nodig. Neem dan hooggedoseerde glucosamine van zeer goede kwaliteit. Je zult al snel merken dan bewegen weer leuk wordt.

Wat doet glucosamine eigenlijk?

Glucosamine zorgt ervoor dat je kraakbeen in conditie blijft. Kraakbeen moet je zien als het kussentje tussen twee kanten van je gewricht. Het voorkomt dat je botten tegen elkaar komen. Wanneer je kraakbeen slijt, groeit het niet meer terug en krijg je ook al snel te maken met slijtage in je gewrichten. Dat is zeer pijnlijk en onomkeerbaar. Met glucosamine zorg je ervoor dat je kraakbeen veerkrachtig blijft en dus meer aan kan. Het laagje tussen je botten blijft in topconditie, zodat jij dat ook kunt blijven.

Blijf actief dankzij glucosamine

Omdat glucosamine snel werkt, zul je al snel resultaat merken. Dus die fietstocht die je gepland hebt voor volgende maand kan tóch doorgaan. En dat is natuurlijk fijn om te weten. Het is echter geen wondermiddel dat slijtage kan terugdraaien. Twijfel je eraan of dit supplement een oplossing kan zijn voor jouw gewrichtsproblemen? Neem dan áltijd contact op met je huisarts of je fysiotherapeut. Je moet dit supplement natuurlijk ook niet zien als pijnstiller. Het is een aanvulling op je dagelijkse inname van voedsel. Maar omdat je deze stof niet zelf aanmaakt, zul je andere maatregelen moeten treffen. Hou er wel rekening mee dat je dit supplement niet moet nemen als je allergisch bent voor schaaldieren. De werkzame stof wordt namelijk gewonnen uit de schalen.