Graszaad om elke tuin natuurlijker te maken

U kent het wel u heeft graszaad geplant en het gewenste effect wordt toch niet gehaald. Kale plekken in uw gazon maken het plaatje compleet. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Met de tips die ik u geef in deze blog verkleint u de kans dat u uw graszaad voor niet heeft gekocht en dat u het optimale uit uw tuin kan halen. Dit zal ik doen door ten eerste de eigenschappen van een gezond gazon op te noemen. Vervolgens zal ik concrete tips geven zodat u precies weet wat u moet doen als het bijvoorbeeld weinig of juist veel regent. Ten slotte zal ik evalueren waar u het beste het graszaad kan kopen.

 

Graszaad: wat maakt een gezond gazon?

Bij gezond graszaad zijn er drie belangrijke elementen die in balans moeten zijn: temperatuur, vocht en licht. De balans moet hier goed verdeeld zijn. Zo mag graszaad niet te veel zon krijgen. Echter is te veel regen ook niet goed. Om graszaad goed te houden moet u dus in tijden van droogte sproeien en in tijden van veel regen proberen om niet te veel op het gras te lopen. Hierdoor kunnen de zaadjes namelijk verschuiven en dit leidt tot kale plekken op uw gazon. Daarnaast komt het ook nog weleens voor dat de zaadjes te diep geplaatst zijn. Wanneer dit gebeurt maakt het niet uit of u voldoende water geeft, het zaadje heeft dan simpelweg een te lange weg te gaan om boven de grond te komen en zal dus niet uitkiemen.

 

Graszaad: de tips & tricks

Bij graszaad planten valt en staat alles met de aandacht die je het zaad geeft. Ik wil nu niet zeggen dat je elke dag uw gazon in de gaten moet houden maar het is belangrijk om er af en toe aan te denken. Het is namelijk meer dan alleen goed planten. Vooral in een land als Nederland helpt het weer niet altijd even goed mee. De grote vijand van een gezond gazon zijn vogels. Vogels pikken namelijk de graszaadjes uit de grond met hun snavel. Van deze zaadjes leven ze namelijk onder andere. Een goede oplossing is om in het geval u veel last heeft van vogels de zaadjes te mengen met een beetje diesel. De geur van diesel zal de vogels de zaadjes minder lekker laten vinden.

 

Waar kan ik de zaadjes het beste kopen?

Tegenwoordig heeft u bij het kopen van graszaad een grotere keuze dan de lokale tuincentrums. U kunt namelijk ook het zaad online kopen. Voordelen van online ten opzichte van het in de winkel kopen van graszaad is bijvoorbeeld het tilwerk. U hoeft het zaad niet meer naar uw auto te slepen en uw auto vies te maken. Bovendien is de prijs online ook nog eens aantrekkelijker.