schoudertas

Schoudertassen voor zowel dames als heren

De tas voor dames en heren

Schoudertassen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor zowel mannen als vrouwen is het aanbod groot. Nu zijn er meer vrouwen dan mannen die überhaupt een tas bij zich dragen. Vrouwen dragen vaak allerlei tassen met zich mee, waaronder de dames schoudertas. Mannen zie je vaker met een rugtas. Een heren schoudertas is tegenwoordig zeker in de mode. Vroeger werd een tas dragen gezien als iets vrouwelijks, maar vandaag de dag lopen er genoeg heren rond met een tas.

Soorten en merken

Een schoudertas is verkrijgbaar is vele varianten. Van piepklein tasje waar net een mobiele telefoon in past tot een grote shopper. Het is maar net waar de behoefte ligt. Heren zullen hun tas eerder gebruiken voor hun agenda, mobiele telefoon en lunch box. Dames daarentegen stoppen veel meer in hun tas. Denk maar aan alles wat de heren meenemen en tel daar nog minimaal make-up en andere toiletartikelen bij op.

Er zijn ook veel verschillende merken in de tassenwereld. Een aantal bekende merken zijn: Burkely, DSTRCT, Bulaggi, Chiarugi, MicMacBags, MYOMY MY PAPER BAG en Visconti.

Draagstijlen

Bovengenoemde tas kan op verschillende manier gedragen worden. Meestal wordt deze over een schouder gedragen. De tas beschikt echter meestal over een verstelbaar hengsel. Hierdoor is het mogelijk het hengsel langer te maken en de tas kruislings te dragen in plaats van over een schouder. Het kruislings dragen kan handig zijn voor de dames onder ons die ook moeder zijn. Als zij met hun kroost op pad gaan, is deze manier van een tas dragen wel zo praktisch. Ook heren kiezen ervoor hun tas kruislings te dragen. Voornamelijk jongere heren, bijvoorbeeld studenten. Deze tas oogt een stuk cooler dan de eeuwige rugtas. Ook dit geldt voor de vrouwelijke studenten. Zij kiezen dan echter vaak voor een tas met een chic lederen uiterlijk.

Verkooppunten

Vrijwel alle tassen zijn zowel in de fysieke winkel als in webshops te vinden. En dan zijn er natuurlijk nog de fysieke zaken waar voornamelijk lederwaren worden verkocht. Deze zaken bevinden zich in alle (grote) steden. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen en zijn mede afhankelijk van eigen voorkeur, het merk en de grootte van de tas. Voor elk wat wils, zowel voor dames als voor heren.